Activitate DGA

Centrul Regional de Resursă pentru Educație Civică Bacău și American Corner, în colaborare cu Direcția Generală Anticorupție-Serviciul Teritorial Bacău, derulează în scoli Campania de informare cu tema „ Corupția în viața cotidiană. Integritatea-un pilon de bază în funcționarea societăților”. 

Activitățile fac parte din Proiectul „Transparență și integritate instituțională”, inițiat și implementat de CCD, prin CRREC și Centrul American Corner si derulat în mai multe colegii băcăuane, printre care si Colegiul Național Catolic Bacău.

În cadrul workshopului desfășurat joi, 9 martie, de către specialiști din cadrul DGA cu elevii clasei a 11 a B, coordonați de d-na prof Mirela Sandu și ai clasei a 12 a D, coordonați de d-na prof. Gabriela Tomescu,au fost abordate următoarele probleme:

-prezentarea instituțiilor MAI

-discutarea unor aspecte legislative

-clarificarea unor concepte cheie: corupție, încredere publică, acces public, integritate, transparență, implicare civică , dare și luare de mită, trafic de influență, cumpărare de trafic de influență.

-prezentarea unor fapte de corupție instrumentate de DGA

-instituții abilitate în constatarea faptelor de corupție și aplicarea sancțiunilor care se impun

-rolul și influența mass-media în combaterea faptelor de corupție

-proiecții audio-video

-măsuri de prevenire a faptelor de corupție

-necesitatea formării la elevi a unui comportament social integrator și securizant de prevenire și/sau soluționare a problemelor corupției la nivel local/național.

 Mulțumim specialiștilor din cadrul DGA , precum și CCD pentru oportunitatea oferită.