• Ion Cozma
  Ca profesor diriginte, mulțumesc întregului grup profesoral pentru ceea ce le-a oferit deja acestor tineri și pentru semințele care vor rodi mai târziu. Sper că noi toți i-am ajutat să crească frumos și să își întindă cu încredere aripile pregătite de zbor. Le doresc să își păstreze prospețimea și reperele intelectuale, morale și spirituale dobândite aici, să se așeze frumos în albia vieții lor, să aibă curajul de a da curs provocărilor folositoare și înțelepciunea de a face alegeri bune.
  Ion Cozma
  diriginte XII C 2018
 • Le-am fost profesor, diriginte și părinte cu jumătate de normă. Consider că răgazul celor 4 ani petrecuți împreună este un timp câștigat și le mulțumesc. Pentru orele frumoase, sărbătorile, proiectele, concursurile, cântecele, aniversările petrecute împreună. În mintea și sufletul meu imaginea lor rămâne sinonimă cu zbuciumul adolescentin, entuziasmul, vuvuzelele, frumusețea, exuberanța…
  Dana Floareș
  diriginte XII B 2018
 • Elena Păncescu
  Pentru elevii clasei a XII-a A ai colegiului nostru, cei patru ani de liceu au fost o adevărată aventură plină de suișuri și coborâșuri, o comoară plină de lecții de viață. Pe lângă pregătirea de bază pentru o carieră profesională în orice domeniu, cu perspective mari pentru viitor, colegiul nostru îi ajută pe elevi să devină oameni adevărați, modele pozitive pentru societate. De asemenea, pregătirea umană și spirituală pe care o asigură acest colegiu este unul dintre darurile cele mai valoroase care pot fi oferite unui tânăr ce alege să se lase ghidat pe drumul maturității.
  Elena Păncescu
  diriginte 12 A 2018
 • Le-am vorbit de multe ori acestor elevi pe parcursul anilor, dar mai ales acum, în clasa a XII-a. Le-am dat mereu acele merinde de drum, din interiorul nostru uman, sufletesc, ritual, care să îi hrănească pe tot parcursul lor pe mai departe. Dacă ei au reținut măcar o parte din ce le-am spus, înseamnă că misiunea mea, a noastră, ca dascăli, și rolul nostru între ei a fost cel care trebuie să fie. Știți cum scrie și la Scriptură: Aruncă sămânța, ea încolțește, dar dezvoltarea ei va depinde de destinatar. Eu sper ca ceea ce am reușit să sădim bun în sufletele lor să îi ajute să se împlinească, în final, ca oameni. 2017
  pr. dr. Anton Săboanu
  director Colegiu Național Catolic „Sf. Iosif” Bacău - 2017
 • Le spun tuturor sa nu se opreasca aici. Asta e doar o etapa din viata lor. Important este sa mearga mai departe, sa continue munca lor de formare pe toate planurile. Pentru ca o viata frumoasa nu o formezi doar in cei patru ani de liceu. Toata viata trebuie sa construiasca, sa studieze, sa aprofundeze pentru a fi ceea ce trebuie sa fii. Sa lucreze la devenirea lor in permanenta si sa nu lase loc in viata lor compromisului. Asta vreau sa le spun absolventilor nostri acum, la ceas aniversar, in care pe toti ne incearca si bucuria implinirii, dar si tristetea despartirii
  pr. dr. Anton Săboanu
  2015
 • Scoala, pentru noi, este intâlnirea cu istoria, traditia, cultura, stiinta, dar, in primul rând, cu omul. Omul in devenirea lui, cu framântarile, asteptarile, idealurile sale. Consider ca tinerii incredintati noua nu sunt doar niste recipiente care asteapta sa fie umplute cu informatii, ci oameni care au nevoie de adevaruri, de speranta, de comuniune. Le putem oferi elevilor nostri adevaruri sau doar frânturi de adevar, dar trebuie sa ne raportam mereu la adevarul suprem care raspunde nevoilor lor, aspiratiilor profunde. Le putem oferi speranta, amintindu-ne ca «daca Dumnezeu nu construieste o casa, in zadar trudesc cei care lucreaza la ea». De aceea, imi doresc intotdeauna ca profesorii scolii noastre sa iubeasca ceea ce invata si pe cei pe care ii invata.
  pr. dr. Anton Săboanu
  inceputul anului scolar 2014
 • Incepem asa cum am facut-o intotdeauna printr-o celebrare solemna eucaristica in care imploram de la Dumnezeu binecuvântare, lumina si ajutor pentru tot parcursul acestui an scolar. Sfântul parinte Ioan Paul al II-lea spunea la un moment dat ca finalitatea scolii este omul, iar finalitatea, scopul omului este Dumnezeu. Deci, scoala – om – Dumnezeu. Incercam sa le imbinam pe toate acestea trei intr-o celebrare solemna. Avem patru clase a IX-a, am vazut bobocii, sunt veseli, sunt doritori si speram intr-un parcurs care sa-i ajute la devenirea lor ca oameni.
  pr. dr. Anton Săboanu
  inceput an scolar 2012
 • Sunt la sfârşitul unei etape importante din viaţa mea. Din fericire, nu am terminat oricum, ci, ca rod al eforturilor depuse în cursul celor 4 ani de liceu, am reuşit să obţin media 10 la toate materiile şi, astfel, să devin şef de promoţie. Am ales această şcoală, deoarece propune un program educaţional foarte consistent, care se realizează pe toate planurile: intelectual, uman şi spiritual. Este o şcoală specială, pentru că oferă posibilitatea unui autentic discernământ printr-un program bine gândit care face echilibru între rugăciune, studiu, muncă şi recreaţie. Aşadar, pot spune că la sfârşitul acestor patru ani de seminar ştiu ce vreau de la viaţă, am siguranţa că pot păşi mai departe cu maturitate, responsabilitate, curaj şi încredere. Ţin să le mulţumesc pe această profesorilor mei, pentru susţinerea şi ajutorul acordat, dar şi părinţilor formatori care, prin munca depusă, şi-au pus amprenta asupra propriei mele deveniri.
  Emanuel Andrei Bilovolschi
  sef promotie seminar 2018
 • Sunt șefa de promoție a generației 2018 a Colegiul National Catolic «Sf. Iosif», un liceu care încurajează performanța și îi ajută pe elevi să crească frumos. Aș dori să evidențiez semnificația deosebită pe care au avut-o cadrele didactice în formarea noastră atât la nivel educațional, cât și la nivel interuman. Mulțumim tuturor formatorilor din acest liceu pentru profesionalism, calitatea morală și spirituală, empatie, creativitate, susținere, și îi asigur de prețuirea mea și a colegilor mei. Liceul nostru încurajează exprimarea de sine și ajută la formarea unor oameni de bază ai societății. Părăsesc cu nostalgie și recunoștință această mare familie a Colegiului Național Catolic «Sf. Iosif», experiența celor 4 ani va ocupa mereu un loc aparte în inima mea. Pe viitor, voi urma facultatea de economie în Franța.
  Ema Bărbuț
  șefa de promoție 2018
 • Cei patru ani de liceu au fost un prilej de a întâlni oameni minunați, unde m-am format ca om, într-un colegiu bazat pe valori morale. Acum îmi doresc să iau examenul la Drept, în Cluj Napoca.
  Emanuela Susanu
  șefă promoție 2017, profil uman
 • Au fost patru ani minunați pentru mine, pentru noi toți. Aici am găsit o nouă familie frumoasă, un colectiv foarte bun, unitate, bucurie. Nu am să uit aceste clipe. Mă voi întrepta spre Chimie, la Iași.
  Marina Arva
  sefă promoție 2017, profil real
 • Gabriela Ghergut
  Sunt fericita. Ma simt realizata ca am ajuns la aceasta performanta. Pur si simplu mi-a placut sa invat. Nu e niciun secret. Profesorii s-a preocupat de noi, este un liceu foarte bun, pe care il recomand oricui. Si eu voi merge spre Psihologie, la fel ca si Larisa.
  Gabriela Ghergut
  sefa promotie 2016, profil uman
 • Larisa Gabriela Arseni
  Ma simt foarte onorata. Au fost patru ani minunati pentru mine, pentru noi toti. Am facut parte dintr-un colectiv foarte bun. Nu am sa uit aceste clipe, chiar daca pasii ma vor duce spre altceva. Voi urma Psihologia si poate apoi, chiar si o facultate pe profilul pe care l-am terminat.
  Larisa Gabriela Arseni
  sefa promotie 2016, profil real
 • Nici nu stiam ce inseamna sa fii sef de promotie. Abia prin clasa a XI-a am aflat si dintr-a XII-a mi-am si dorit sa fie asa. Cheia succesului, cel putin in cazul meu, sta in motivatie. Mereu am crezut asta.
  Daniel Susanu
  sef promotie profil uman 2015
 • Este o experienta minunata. Termin un colegiu in care m-am format ca om, in care mi-am format personalitatea, valorile si principiile de viata. Inca de la inceput am simtit ca acesta este liceul care mi se potriveste.
  Diana Nicoleta Florescu
  sefa de promotie profil real