Orientare profesionala

În data de 18.02.2022 elevii clasei XI-a A (prof diriginte Erica Mihaes) au primit vizita a doi ingineri de productie de la grupul industrial aeronautic AEROSTAR S.A. in vederea orientarii profesionale. După informarea de la clasă a urmat vizitarea fabricii vecină cu liceul nostru.Vizita noastră a început cu secția de producție a pieselor pentru fuzelajul aeronavelor, unde am văzut  toate procesele de fabricație a componentelor, de la materia primă reprezentată de blocuri de aluminiu, la piesele finale ambalate pentru export. Următoarea secție a fost cea a trenurilor de aterizare,  unde domnul inginer Florin Breahnă, ne-a purtat prin tot procesul de fabricație și ne-a arătat și explicat ce face fiecare mașinărie în parte. Totodată am aflat ca fabrica AEROSTAR se bucură de cele mai performante aparaturi de producție , aceasta realizănd piese la standarde ridicate, toate piesele  fiind foarte atent verificate în zonele special amenajate ale acestui sector.

Ultima secție vizitată a fost cea de mentenanță a aeronavelor, unde am fost purtați prin hangarele în care se făceau reparații avioanelor de la marile companii aeriene precum Pegasus , Royal Air Maroc , Turkish Airlines și unde ne-a fost prezentată componența unui motor cât și componența unui avion .

Elevii au urmărit cu mare atentie explicatiile date de inginerii care ne-au însoțit și au rămas impresionați  de măreția și complexitatea motoarelor și a avioanelor.

                                           Articol scris de Antăluțe Matias Beniamin