12C 2022

Domnule director, stimați profesori, dragi părinți, prieteni, absolvenți

      Suntem aici pentru a a sărbători absolvirea celor patru ani de colegiu. A fost o perioadă plină de emoții, cu încercări pe toate planurile, cu urcușuri și coborâșuri, cu o pandemie care ne-a testat limitele, în care am fost obligați la izolare dar care nu ne-a impiedicat să ne vedem virtual, să ne bucurăm și să ne creăm amintiri comune.

     Suntem, astăzi, în pragul unui viitor spre care privim cu încredere dar și cu oarecare neliniște. Nici unul dintre noi nu a ajuns singur până aici. Am fost sprijiniți de cei care ne iubesc, care cred în noi și în visurile noastre, care ne-au arătat în momentele de cumpănă bunătate, empatie, care ne-au sprijinit în propriile decizii, ne-au provocat pentru a ne depăși limitele, pentru a ne arăta creativitatea, pentru a crede că putem câștiga ce ne dorim, atât la școală cât și în viață. De aceea, în acești ani, cu ajutorul profesorilor noștri, am crescut, am căpătat încredere în noi și în drumul spre care ne îndreptăm.

      Au fost ani frumoși, de care ne vom aminti cu drag, în care am legat prietenii, ne-am confruntat, am avut crize existențiale, dar în care ne-am și distrat intens, așa cum trebuie să facă fiecare licean. Au fost numeroase momente frumoase trăite împreună, cu zâmbete care se iveau la fiecare glumă, cu dansuri și cântece spontane, care ne-au apropiat mult unii de alții, momente în care am făcut planuri împreună, în care am învățat și ne-am ajutat reciproc. Ne vom aminti cu drag unii de alții, de unicitatea fiecăruia dintre noi, de diversitatea preocupărilor și pasiunilor noastre, de tot ce am trăit împreună și care a dus la motto-ul clasei a XII-a C: SPRIJIN ȘI COOPERARE.

    Privim spre viitor conștientizând că  pe drumurile pe care pornim vor exista provocări care ne vor pune la încercare. Dar trebuie  rămânem deschiși oportunităților care vor veni, să întelegem că nu avem toate răspunsurile în fiecare moment al vieții, că le vom afla pe rând, muncind, având  răbdare și încredere în noi. Și putem să ne aducem aminte, pe acest drum, ce ne tot repeta diriginta: greșesti, înveți, te ridici, continui și învingi.

    Este timpul să spunem LA REVEDERE, dar e și momentul să multumim celor care au contribuit la evoluția noastră: domnului director, profesorilor noștri, celorlalți oameni ai școlii, părinților noștri, colegilor.

    Sperăm să ne vedem peste 10 ani, să ne bucurăm din nou împueună, să povestim despre succesul nostru.

12C 2022