Ganduri despre Romania 100 de ani-12E seminar

România pentru mine nu este doar o țară, România înseamnă acasă, aici este locul unde mi s-au înfipt primele rădăcini pe care nimeni nu le poate rupe. Unii  și-au părăsit țara pentru un trai mai bun, alții pentru un viitor strălucit. Când sărbatorim centenarul Marii Uniri să fim cu toții împreună, să ne ajutăm  să fim acel popor pe care nimeni nu-l poate dezbina.

Andrei Giurgică

Pentru mine, România înseamnă fervoare, dorință, entuziasm de a trăi, de a face mereu un loc mai bun și în același timp e o oportunitate de a vedea de unde trebuie să pleci pentru a ajunge cineva. La 100 de ani de la nașterea ei oficială îi urez României să continue să facă ceea ce trebuie pentru a cultiva acestea trei: fervoarea, dorința, entuziasmul.

Brandiu Dominic

România este pentru mine a doua mama, frumusețe și splendoare. La celebrarea a  100 de ani de la Marea Unire, întregul popor trebuie să se unească și să-și formeze o viață mai bună cu drepturi egale și legi care să nu fie încălcate.Ceea ce iubesc cel mai mult la țara mea sunt locurile faimoase cu care se mândrește, tradițiile și obiceiurile diferitelor zone.

Paraschiv Emanuel

 

Pentru mine, România este iubire pentru că ea este o mamă, o mamă care ne iubește necondiționat, iar la împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire îi doresc să își vadă din nou copiii, care sunt răspândiți preutindeni în lume și să îi poată iubi din nou.

Dobos Ioachim

România este o țară frumoasă la prima vedere, însa are niște oameni la putere care de cele mai multe ori o înjosesc. Pe de altă parte, iubesc această țară deoarece în ea m-am născut, am crescut și am ajuns sa fiu ceea ce sunt. E o țară frumoasă, deoarece are niște oameni frumoși, peisaje magnifice, dar și o mâncare tradițională gustoasă și sanatoasă.  Cu ocazia zilei de 1 decembrie îmi doresc ca România să trăiască mulți ani de acum încolo și să aibă puterea de a se ridica din acest stadiu în care se află.

Imbrea Marian Gabriel

România înseamna, în opinia mea, oamenii care au rămas în ea și nu au abandonat-o pentru alte țări. Aștept ca acești oameni să fie mai uniți în acțiunile care îi fac bine acestei țări. Mă impresionează cel mai mult la această țara ospitalitatea oamenilor care exista în fiecare zonă a ei. România a contribuit, prin anumiți oameni de excepție, la bunul demers al celorlalte țări, dintre care îi putem aminti pe Henri Coandă, Emil Palade, Mircea Eliade care sunt doar câteva exemple. Iubesc la această țară peisajele care sunt unice în lume, pădurile pline de aer curat. Iubesc să mă plimb în aceste păduri deoarece, de cele mai multe ori, în ele  mă simt liber.

Adam  Valentin 

România este țara tuturor posibilităților. Chiar dacă această țară nu este cum ar trebui să fie, eu tot o iubesc pentru că ea mă face să văd că în viață mereu este loc pentru mai bine. Aștept ca această patrie să se trezească din acest somn profund de care toți sunt nemulțumiti. Sunt impresionat de optimismul de care românii dau dovadă de fiecare dată când au ocazia. Bucuria acestor oameni vine din simplitate, dăruire și dragoste față de tot ceea ce fac. Nu pot spune că România nu are calități, deoarece, într-adevăr,  este o țară cu un mare potențial, din păcate, acesta nu a fost înca nedescoperit.

Burlacu Petrisor Augustin

România este pentru mine locul minunat în care m-am născut și, împreună cu ceilalți cetățeni, doresc să fac lucruri de care această țară să fie mândra. Doresc de la oamenii care trăiesc in această nație frumoasă să fie mai buni unii cu alții și să știe că cea mai mare bucurie pe care o pot avea în viață nu este de a primi, ci aceea de a dărui. Iubesc la aceasta țară, în primul rând, faptul că este o țară bogată și frumoasă și, pe lângă aceasta, admir enorm oamenii care fac ceva pentru ea și o ajută. Mă impresionează că ea este atât de buna cu noi și ne oferă tot ce are mai bun ,prin bogățiile sale și prin oamenii pe care i-a dăruit umanității care au ajutat la dezvoltarea societății și nu numai.

Mart Alexandru

Pentru mine, România înseamnă libertate. La celebrarea a 100 de ani de la Marea Unire, îi doresc României mele să fie liberă. Oamenilor din România, de asemenea, le doresc să fie liberi, nu constrânși.La patria mea, cel mai mult mă impresionează oamenii. Prin ei,România își aduce aportul în dezvoltarea umanității. România nu are numai oameni inculți cum sunt cei care ne conduc, ci are și persoane care gândesc și nu vorbesc degeaba, care iubesc și acționeaza, care nu se rezumă la a ști, ci la a înțelege. Aceștia mă fac pe mine să ies în lume, nu doar de 1 decembrie și să strig din toată ființa că sunt mândru să fiu român.

Cojocaru Radu

România, pentru mine, este o țară cu un potențial uriaș, bogată în resurse naturale, o țară în care am putea trăi foarte bine. As vrea de la ea niște oameni care să știe să exploateze resursele pe care le avem și astfel să ne dezvoltăm să facem această țară un loc mai bun pentru noi și pentru cei care ne succed. Ceea ce iubesc la România este frumusețea pe care o deține, iubesc determinarea pe care o au cei care incearcă să îndrepte lucrurile care nu merg cum trebuie , îi iubesc pe cei care vor să schimbe aspectele negative întâlnite în această țară, iubesc oamenii care nu își pierd mințile și rămân cu gândirea limpede, având idei bune pentru devoltarea țării.

Stan Daniel

Pentru mine, România este o țară cu potențial enorm. Locuitorii ei sunt capabili să ducă multe visuri spre îndeplinire,visuri ale tuturor. Dezavanatjul este că nu există condiții prielnice pentru acest lucru, exisă o delăsare din partea multora, iar mărul stricat îl duce la putrefacție și pe cel sănătos, pe cel în putere. Dacă ar exista o comuniune între oameni și ar lupta pentru scopul lor, acela de a ajunge sus, parerea mea este că și România ar putea ajunge „țara tururor posibilităților”. Iubesc cel mai mult locuitorii acestei țări. în ciuda tuturor nedereptăților și uneori jignirilor aduse, oamenii reușesc să fie fericiți, să iși întemeieze familii frumoase ,să lupte pentru familiile lor și să lase ceva in urma; pe toate acestea le fac cu un salariu care de cele mai multe ori lasă de dorit. Apreciez sacrificiul pe care îl fac unii părinți pentru copiii lor, care din puținul pe care îl au, se străduiesc din toate puterile pentru ca al lor copil să fie în rând cu ceilalți și, uneori, să beneficieze de posibilitățile pe care le au copiii părinților cu o situație financiară mai bună. Acesta este un plus pe care România îl aduce celorlate țări și anume forța de muncă. Omul român este foarte muncitor, foarte harnic și, prin sudoarea frunții. poate ajuta locuitorii din multe alte țări, uneori fiind *luați la misto*, cum se zice pe românește, de către aceștia. Din motivul  acesta îl iubesc eu pe român, pentru că, în ciuda greutăților, este capabil de un sacrificiu enorm pentru ceea ce iubește. Dacă luptă pentru lucrurile în care crede cu tărie și la care ține cu adevărat, este cu adevarat de apreciat.

Cadar Egidiu-Irinel

 

 

Leave a Comment