Porti deschise

„Porti deschise‟ la serviciul 112

Anual, pe 11 februarie este marcată Ziua Europeana 112. Decizia de a crea acest Apel Unic de Urgenţă a fost luată încă de acum 20 de ani, iar astăzi 112 este unul dintre cele mai apelate numere de telefon. Este singurul prin care sunt contactate deodată toate serviciile de intervenţie rapidă: Poliţie, Pompieri, Jandarmi, Ambulanţă şi SMURD.
Cu ocazia zilei naţionalei 112 la sediul Oficiului Judeţean de Telecomunicaţii Speciale Bacău (OJTS) s-a desfaşurat o activitate la care au participat 27 de elevi ai Colegiului Naţional “Sfîntul Iosif” Bacău. Aceştia au putut vizita Centrul de Primire Apeluri de Urgenţă 112 şi totodată au fost martorii unei simulări.
Tot cu acest prilej s-a organizat o vizită la Centrul OJTS pentru a putea inţelege importanţa utilizării corecte a numărului 112. Aici au fost prezentate cele mai representative masini de aplicatie pentru toate domeniile de urgenta. Cei 27 de elevi insotiti de doamnele profesoare Erica Mihaes si Silvia Brandiu, au urmarit intreaga desfasurare si prezentare a activitatilor ce intra in domeniul serviciului de urgenta 112.
Multe persoane fac glume şi pun în alertă multe utilaje şi mulţi oameni specializaţi în domeniu, timp in care putea fi salvata real o viata. Elevii colegiului au inteles ca cei care fac astfel de glume sunt sancţionaţi conform legii.

Leave a Comment