Concursul „Cu viaţa mea apăr viaţa‟

În cadrul parteneriatului cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, elevii Colegiului Naţional Catolic au participat la concursul interşcolar pe licee „Cu viaţa mea apăr viaţa‟ organizat de catre Inspectoratul Şcolar Bacău şi ISU.
Concursul cu tematică de protecţie civilă are caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv. Scopurile acestui concurs sunt:
-dezvoltarea capacităţilor de percepţie a protecţiei civile ca ansamblu de activităţi cu caracter exclusiv umanitar;
-cunoaşterea şi aprecierea funcţiilor de risc, potential generator de situaţii de urgenţă sau dezastre;
-cunoaşterea modului de acţiune în cazul iminenţei producerii sau apariţiei unei situaţii de urgenţă;
-formarea spiritului de solidaritate şi implicare individuală sau în echipă în acţiunile de prevenire şi intervenţie în sistemele de urgenţă.
Concursul constă în două probe:
1) proba teoretică, legislaţia corespunzatoare activităţii de protecţie civilă în România, a măsurilor de prevenire, protecţie şi intervenţie în situaţii de urgenţă.
2) proba practică „Transportul asistat al unui accidentat asezat pe targă pe distanţa de 50 m‟ ( se urmăreţte asigurarea corectă a victimei pe targă, supravegherea ei, manevrele concurenţilor la trecerea peste diferite obstacole şi timpul realizat)
Elevii participanti la concurs în acest an şcolar şi anume: Farcaş Cosmin Iosif, Doboş Miruna, Ţicloş Olimpia, Hălănduţ Denis Iosif, Mare Raimond Andi, îndrumaţi de dna prof. Erica Mihăeş au obţinut locul III la faza pe municipiu.

Leave a Comment