PRO SANA

In proiectul PRO SANA Colegiul National Catolic este unul din cei 21 de parteneri ai Grupului Scolar „Vasile Sav” din Roman. Proiectul se incadreaza in domeniul, educatia pentru sanatate.
Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea unei culturi privind alimentaţia corectă şi conştientizarea riscurilor pe care le prezintă nerespectarea unui stil de viaţă sănătos
Obiective specifice ale proiectului:
• Identificarea conduitei alimentare in răndul elevilor, parinţilor şi profesorilor.
• Infiintarea unor cluburi de acţiune pe tema proiectului in fiecare şcoala participantă.
• Implicarea elevilor in anumite activitati non-formale in vederea formării şi consolidării comportamentului alimentar sănătos.
In cadrul Colegiului Catolic s-au efectuat urmatoarele actiuni: o diagnoza a stilului de alimentatie in familile din care provin elevii liceului. Rezultatele finale au fost interpretate la nivelul intregului liceu si sunt exprimate in procente. S-a facut si interpretarea rezultatelor chestionarelor aplicate pe parintii elevilor si s-a ajuns la concluzia ca: familiile respecta principalele mese ale zilei, consuma in genere alimente sanatoase si fac miscare. Deoarece aceste familii provin de la tara, ele detin suprafete de pamant pe care le muncesc, de pe care culeg fructe, legume si cereale sanatoase, netratate chimic, gatesc in casa mai toate preparatele si deci se hranesc sanatos.
Clubul PRO SANA a fost infiintat la nivelul claselor a XI si numara 10 membri.( 4 elevi de la XIA, 3 elevi de la XIB si 3 elevi de la XIC). Impreuna cu ei am organizat actiunea „Pauza mare fara E-uri”. A fost o actiune cu impact deosebit la nivelul liceului, elevii au fost constientizati cat de sanatos este sa consumi fructe si nu fast-fooduri si in mod special sa mananci o gustare la pauza mare.
La concursul PRO SANA, desfasurat in Roman la Grup Scolar „Vasile Sav”, liceul nostru a participat la doua sectiuni: concursul de eseuri si prezentari multimedia, unde am obtinut locurile I, II si III. La sectiunea multimedia am participat in ziua de 3 iunie si am obtinut locul II. Elevii au fost foarte incantati si au reprezentat cu mandrie liceul in care studiaza. Mare le-a fost bucuria intoarcerii de la Roman cu atatea dilome pentru Colegiul National Catolic.

Leave a Comment