Pe curând, părinte Serafim!

În seara zilei de 5 decembrie 2017, sicriul cu trupul neînsufleţit al părintelui Serafim Romila a fost depus în capela Seminarului mic din Bacău, în prezenţa seminariştilor cărora, în ultimii trei ani, le-a fost director spiritual. Aici, la ora 16.30, a fost celebrată o sfântă Liturghie, prezidată de Mons. Benone Farcaş, rectorul Institutului Teologic “Sfântul Iosif” din Iaşi.

La vestea morţii părintelui Serafim istoria şi-a schimbat traiectoria din curgerea liniştită a timpului făcând loc tăcerii sincere. Silenţiumul profund reflecta jilăvirea treptată a inimii ce tresărea timidă la fiecare bob de amintire din culisele vieţii.

Marţi, 5 decembrie, la ora 15.45 maşina ce transporta trupul părintelui a sosit la Seminarul din Bacău; aici preoţii, seminariştii şi profesorii, surorile şi personalul auxiliar l-au întâmpinat pe fostul director spiritual şi profesor cu emoţii vii presărate pe alocuri cu lacrimi pure venite de departe, din inimă, pentru a răcori tristeţea de pe chipuri. După depunerea sicriului în capela Seminarului, la ora 16.30 a avut loc celebrarea sfintei Liturghii pentru odihna veşnică a sufletului părintelui Serafim, moment la care au participat 24 de preoţi veniţi din mai multe localităţi ale diecezei. Celebrant principal a fost Monseniorul Benone Farcaş, iar predica a fost ţinută de pr. Gheorghe Cojocaru, parohul comunităţii din Nicolae Bălcescu, care a scos în evidenţă frumuseţea preoţiei şi greutăţile preotului.

După Liturghie şi până la miezul nopţii s-au organizat mai multe grupe de seminarişti care, împreună cu familia părintelui Serafim, preoţii şi surorile de la seminar au înălţat spre Dumnezeu gânduri ce au brăzdat timpul şi spaţiul atingând veşnicia cu degetele rugăciunilor.

Miercuri, în cursul dimineţii preoţii, seminariştii, surorile şi profesorii de la seminar au însoţit trupul părintelui Serafim spre maşina special pregătită pentru a transporta trupul neînsufleţit spre Satu Nou, loc de unde va aştepta învierea celor drepţi.

Pr. Ioan Balan

Leave a Comment