Celebrarea sărbătorii hramului 2023

Update

Luni, 20 martie 2023, Colegiul Catolic din urbea Bacăului şi-a sărbătorit patronul, pe sfântul Iosif, soțul Sfintei Fecioare Maria şi purtătorul de grijă a lui Isus. Sfânta Liturghie a fost prezidată de Preasfințitul Iosif Păuleţ, episcopul diecezei de Iaşi, înconjurat de părinţii formatori şi de preoţii oaspeți, de corpul profesoral şi de cei care trudesc pentru creşterea, modelarea şi îmbobocirea adolescenților şi tinerilor şcolii catolice din Bacău.

Preasfinţitul Iosif, în cuvântul rostit la predică, i-a îndemnat pe toți cei prezenţi să urmeze exemplul Sfântului Iosif care este un adevărat maestru al discernământului interior care se realizează prin trei dimensiuni: a împlini planul lui Dumnezeu şi a face voinţa sa asemenea sfântului Iosif care nu a preferat niciodată comoditatea şi ceea ce este mai ușor, mai lipsit de probleme; a tăcea şi a contempla – inima sfântului Iosif era mereu atentă la glasul Domnului care se percepe doar în tăcere prin rugăciunea personală şi contemplaţie pentru a asculta ceea ce Domnul vrea să ne transmită; slujirea Cuvântului este raţiunea ultimă a discernământului lui Iosif. În vis Domnul îi cere să se pună în slujba Cuvântului devenind un protagonist entuziast în tot ceea ce îi cere Domnul pe care Iosif îl slujește cu pasiune şi în mod dezinteresat.

După distribuirea Sfintei Euharistii, o reprezentantă a elevilor i-a mulţumit Preasfințitului pentru grija pe care o poartă colegiului, pentru înțelepciunea cuvintelor şi pentru bunăvoința şi căldura arătate.

La încheierea celebrării, părintele director Anton Săboanu a rostit un mesaj de recunoştinţă pentru tot ce a însemnat sărbătoarea de astăzi. Părintele a mulţumit tuturor celor prezenţi la celebrare, celor care sprijină Colegiul Catolic prin activitatea vocaţională, celor care se roagă şi sprijină şcoala noastră. De asemenea, un gând deosebit de mulţumire l-a adus profesorilor fără de care nu ar putea exista Colegiul Catolic. În sfârșit, părintele Anton a mulțumit corului condus cu măiestrie de părintele Liviu Focioroş şi de domnul profesor Adrian Farcaş care, cu o mână de adolescenţi şi tineri, ne-au înălţat sufletul cu atâta delicateţe la Dumnezeu.

Sfântul Iosif să ne poarte mereu spre Dumnezeu!

Pr. Ioan Balan

Celebrarea sărbătorii hramului va avea loc luni, 20 martie 2023, la sediul de pe Calea Moldovei 233.

Pentru o buna organizare va rugam să fiti prezenti până la ora 10:00.
Va asteptam cu drag