Marturii EYE 2021

Vizita în Parlamentul European de la Strasbourg a fost o oportunitate imensă atât pentru mine, cât și pentru echipa Holtis HOPE. Am văzut locuri pe care nu credeam că le vom vedea prea curând și am întâlnit persoane uimitoare care ne-au deschis noi orizonturi. Experiența pe care am avut-o acolo mă motivează să mă implic în continuare în proiecte de viitor, pentru că știu că acesta este singurul mod prin care putem schimba în mai bine societatea în care trăim. Pe scurt, momentele petrecute acolo au fost impresionant de frumoase, momente de care sunt mândru și care sper să se repete pe viitor.

Matei Ovidiu, clasa a 12-A

În săptămâna 5-10 octombrie, noi, un grup de elevi din diferite clase ale Colegiul Național Catolic “Sfântul Iosif”, am avut ocazia ca, printr-un proiect, să ajungem la evenimentul EYE. A fost o bucurie foarte mare, pentru mine cel puțin, deoarece nu aș fi crezut că aș putea vedea orașe splendide precum Budapesta, Strasburg și Gyor prea curând. Am avut ocazia să mă simt în largul meu; să mă bucur de fiecare mic detaliu pe care îl vedeam. Îmi doresc ca aceasta să fie prima dar nu și singura experiență de genul acesta, împreună cu Clubul Holtis nr.11 Bacău și cu cadrele didactice dedicate muncii lor.

Feer Vincentiu, clasa a-11-a B

În perioada 6-10 octombrie, noi, un grup de elevi ai Colegiul Național Catolic” Sfântul Iosif” am avut șansa să ieșim din sfera noastră de confort, să ne luăm bagajul în spate și să vizităm locuri pe care mulți le văzusem doar în imagini pe internet. Au fost patru zile de drum pornind din România, oprindu-ne întâi în minunata Budapesta, un oraș al podurilor și al civilizației, continuând apoi cu vizitarea Parlamentului European din Strasbourg unde am avut ocazia să arătăm că suntem tineri implicați, tineri a căror voce poate fi auzită și ascultată, tineri ale căror ideei pot fi puse în aplicare nu doar pe hârtie, tineri care pot face cu pași mici și mari într-o Europă mai bună, o Europă de care generațiile viitoare să fie mândre!

La evenimentul EYE am avut ocazia să cunoaștem și mulți alți tineri veniți din toate colțurile Europei, tineri cu altă cultură, altă limbă, alte idei, tineri care ne au impresionat, cu care am legat prietenii ce ne vor ajuta în drumul nostru personal și colectiv. În a doua zi în Franța am putut lua Strasbourgul la pas și am rămas încântați atât de grandioasa Catedrală Notre Dame de Strasbourg cât si de centrul orașului, un oraș viu si primitor. Întorcându-ne spre casă am poposit în Györ, un oraș al tinerilor unde voia bună e pusă pe primul loc, un oraș splendid prin simplitatea sa.

Carla Munteanu, clasa a -12-a B, președinte Club Holtis