Denisa 12B 2022

Stimați profesori, onorați invitați,
Astăzi este un moment important din viața noastră. Ne aflăm în fața dumneavoastră, a cadrelor didactice, a părinților și a elevilor, ca (aproape) absolvenți ai Colegiului Național Catolic „Sf. Iosif”, din Bacău.
Când am păşit pentru prima oară pe porţile colegiului, cu siguranţă nu mi-am imaginat ce impact puternic, definitoriu, va avea această şcoală asupra mea. Am intrat atunci, sfioasă, temătoare, în acest lăcaş de cultură pentru a învăţa, pentru a şti. Am învăţat în orele de curs, după modelul oamenilor de la catedră, că lucrul bine făcut este indispensabil în existenţa noastră, că valorile de care ne înconjurăm ne determină personalitatea şi că atunci când ne dorim ceva de la viaţă, numai cerul ne poate fi limita.
Au fost patru ani cu momente bune și mai puțin bune, dar unici. Important este că am ajuns aici, la finalul unei alte etape a vieții.
Așadar, doresc să le mulțumesc, în numele generației noastre, în primul rând, părinților care ne-au susținut moral și au reușit să înțeleagă momentele noastre de adolescenți. Datorăm recunoştinţă doamnelor şi domnilor profesori, care ne-au fost alături în toţi aceşti ani, ne-au îndrumat cu răbdare paşii, ne-au oferit nu doar cunoştinţe, ci și sfaturi pentru viaţă, iluminându-ne frumos existenţa. Le mulţumim pentru pasiunea şi munca depusă pentru ca noi astăzi să fim aici. Ne înclinăm în faţa consecvenţei, determinării, inteligenţei şi modului admirabil în care şi-au făcut datoria. Chiar dacă au impresia că au scăpat de noi, adevărul este că vom mai veni, cu siguranță, în vizită. Trebuie să le mulțumesc neapărat colegilor mei de generație, care mi-au făcut anii de liceu atât de frumoși. De asemenea, îi transmit sincere mulțumiri doamnei diriginte, pentru că ea a fost „persoana din spatele camerelor” ce ne-a susținut clasa până la capăt și a făcut ca nimic să nu pară imposibil.
Sunt mândră că am fost parte integrantă a acestei instituţii de învăţământ, că m-am bucurat de privilegiul unei educaţii de valoare, că am cunoscut oameni minunaţi, care vor constitui pentru mine modele în viaţă şi care şi-au pus amprenta asupra formării mele umane şi profesionale viitoare. Voi reveni mereu aici, cu speranţa că şi generaţiile ce ne vor urma vor înţelege spiritul acestui colegiu şi vor aprecia şansa ce li s-a acordat, aceea de a se forma frumos în anii de liceu. Am fost buni. Fiţi mai buni decât noi!

Denisa 12B 2022