Carla Munteanu 12B 2022

Stimați profesori și părinți, dragi colegi de la 12 B, a sosit ziua în care, îmbrăcați în robe, cu toca pe cap și cu emoții în suflet, încheiem o etapă a adolescenței noastre numită liceu.
În prima zi de școală, cu inima bătând puternic, stăteam cuminți în bănci așteptând cu nerăbdare să ne cunoaștem unii pe alții. Cunoscându-ne, am descoperit ca fiecare este o aromă diferită fie mai tare, fie mai dulce, fie mai sărată, dar pas cu pas am reușit la nivel de colectiv să ne armonizăm și, în ciuda tuturor diferențelor și neînțelegerilor, să conviețuim și să alcătuim un întreg.
Sper să păstram acest întreg, să ne mai auzim din când în când și cu drag să ne reamintim de anii liceului: de cum Felicia ne încânta cu vocea ei zi de zi, de liniștea Alinei, de Paul cu veșnica lui replică “Era aglomerat, Doamna!”, de Darius care din Edi a făcut Maricel și din Carla Cawaa, de ieșirile, petrecerile în care ne-am simțit în armonie unul cu celălalt…
Dar amintirile anilor de liceu nu pot fi întregi fără formatorii noștri.
Dragi colegi, să ne amintim mereu de cei care ne-au fost profesori, care dincolo de informațiile transmise nu ne-au cultivat doar mintea, ci și sufletul; pe unii ne-au ajutat să ne găsim menirea, pe alții să ne descoperim pasiuni. Toți au contribuit la ”creșterea” noastră și le mulțumim din inimă.
Îi mulțumim, de asemenea, “mamei noastre de la școală”, doamna dirigintă. Ne-a călăuzit pașii încă din clasa a IX-a când eram niște copii speriați de noua etapă din viața noastră, ne-a arătat cât de simplu e să îndreptăm greșelile sau să depășim un moment mai greu, ne-a făcut observații constructive si a dăruit încurajări. Nu a fost doar ”diriga”, ci și un om care, atât cât i-am permis fiecare dintre noi, a încercat să ne cunoască dincolo de un nume în catalog și să ne dăruiască o frântură din sufletul ei.
Dragi colegi, a sosit momentul în care să fim Michelangelo al propriilor noastre vieți. Să avem grijă de omul pe care îl sculptăm acum ca să fie pur, implicat, generos. Haideți să întoarcem bunătatea cu care ne-au crescut familiile noastre și implicarea responsabilă cu care ne-au format și educat profesorii noștri!

Carla Munteanu 12B 2022