Ediției a IX-a a Cupei Liceelor la Caiac

După o pauză de 4 ani, liceenii băcăuani revin pe apă la Insula de Agrement, în cadrul ediției a IX-a a Cupei Liceelor la Caiac.
La startul acestei ediții s-au înscris echipe din partea CN “Gheorghe Vrânceanu”, CT “Dumitru Mangeron”, CN “Vasile Alecsandri”, Colegiul “Mihai Eminescu”, Colegiul Catolic “Sf.Iosif” și CT “N.V. Karpen”.
După câteva runde de instructaj, azi au avut loc rundele de calificare. Conform tragerii la sorti, echipele au concurat două câte două, în cadrul a 5 probe, fiecare liceu participând cu 2 echipaje.
Prima înfruntare a avut loc între elevii de la “Mangeron” și “Alecsandri” și s-a încheiat cu victoria detașată a CN “Vasile Alecsandri” cu 25 de puncte la 5, câștigătorii obținând toate locurile I și II la toate cele 5 probe.
Lupta dintre “Vrânceanu” și “Eminescu” a fost mult mai strânsă, echipele fiind la egalitate după primele 4 probe. În proba finală de dublu mixt, CN “Gh. Vrânceanu” s-a impus, punctajul final fiind 16 la 14 puncte.
Ultima confruntare a fost și mai încărcată de energie, lupta fiind foarte strânsă între “Karpen” și Catolic. Punctajele s-au acordat în funcție de locuri, astfel: primul echipaj sosit – 3 puncte, al doilea – 2 puncte, al treilea -1 punct, iar ultimul zero puncte. Astfel, deși “Karpen” a câștigat cu un echipaj 4 din cele 5 probe, tinerii de la Catolic au acumulat mai multe puncte, prin clasarea ambelor echipaje pe poziții superioare.
Astfel, runda s-a încheiat cu 16 la 14 puncte în favoarea Colegiului Catolic, dar indiferent de rezultate, toți participanții zilei de azi au fost câștigători!

text preluat de pe
Centrul Regional de Ecologie Bacau

Leave a Comment