A breath for health

Pornind de la un sondaj realizat printre locuitorii județului Bacău, 24 de elevi ai Colegiului Național Catolic „Sf. Iosif” Bacău au demarat o campanie de promovare a unei investiții europene cu impact pentru comunitate, în vederea creșterii gradului de conștientizare a faptului că Uniunea Europeană nu este o instituție aflată undeva, departe, ci o instituție din care fac parte și comunitățile românești. În urma sondajului ei au constatat că mai mult de 70% dintre repondenți nu au putut nominaliza o investiție realizată cu bani europeni în județul Bacău.

În colaborare cu reprezentanții Consiliului Județean Bacău, elevii au ales Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Județean ca temă de promovare către comunitate. Astfel, din luna iunie, grupul de lucru a derulat o campanie de promovare și conștientizare în cadrul comunității, prin împărțire de flyere în diverse locații din județul Bacău (sate, municipiu, școli, parcuri), discuții cu locuitorii județului, discuții cu reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Bacău (mai exact, cu dl manager Popa George Adrian).

Beneficiarii au aflat că renovarea ambulatoriului s-a realizat cu fonduri europene și a fost finalizată în anul 2015, de când locuitorii județului Bacău beneficiază de condiții moderne pentru a efectua programări, consultații etc.

Deși beneficiile investiției erau, în mod evident, cunoscute comunității, Europa nu se regăsea în această ecuație. Campania noastră nu a făcut altceva decât să explice și să ilustreze cum apartenența la Uniunea Europeană poate aduce beneficii directe cetățenilor.

Reti Sebastian, Andrei-Bolog Ștefania și Ghercă Elisa

Leave a Comment